Facebook
Startup Nations Summitissa yhtenä kysymyksenä digitalisaation ja alustatalouden ”taloudelliset sivuvaikutukset”: Mitä tilalle, kun tuottavuus sulattaa sekä veropohjaa että bruttokansantuotteen? Vastaus: "Vaikea kysymys, julkishallinnon pitää tehostua." - Hmm.. eihän tuo riitä! Tarkastelukulma pysyy siinä ympäristössä, jossa ongelmakin on luotu. No, jatkamme varmaan huomenna - ja myös muilla foorumeilla.
Facebook
Internetdagarna 2017. Vad händer när robotarna tar över? Kokemukset kertoo että pahin uhka ei ole älykkäät koneet, vaan ahkerat, tyhmät koneet joita ohjaa laiskat ihmiset. Tai vielä pahempaa, laiskat ihmiset joita ohjaa epätieteellisesti ja perusoikeuksia kunnioittamatta kehitetyt koneet tai algoritmit.
Facebook
OECD:n julkisen sektorin Innovaatiokonferenssi: Innovation in Government, The New Normal huomenna maanantaina ja tiistaina (20.-21.11.) on nähtävissä myös verkkolähetyksenä. Ohjelma ja lisätietoa löytyy täältä: https://opsiconference2017.sched.com/. Linkki pääsessioihin löytyy tääältä: https://oecdtv.webtv-solution.com/ (all plenary sessions, panel discussions, and Talks). Hyvä paikka tsekata mistä julkisen sektorin innovaatiotoimijat OECD:n puitteissa puhuvat ja mitä hallinnon innovaatiot OECD:lle tarkoittavat. Mukana Suomesta mm. Kokeileva Suomi -tiimin oma Ira Alanko, OPH:n Olli-Pekka Heinonen, Sitran Antti Kivelä. Lukuisia kiinnostavia puhujia ja caseja, mm. Beatrice Andrews UK:n Policy Lab:n vetäjä, James Anderson Bloombergiltä, Pariisin kaupungin osallistavan budjetoinnin vetäjä Ari Brodach, Kanadan hallinnon muutoksentekijäverkoston koordinaattori Helen Daniels jne. jne.
OECD WebTV oecdtv.webtv-solution.com
Facebook
Jos Suomen virkamieskunta haluaa saada lisää tehoa suomalaisiin yliopistoihin ja muihin korkeakouluihin, niin tässä olisi yksi mahdollinen uudistus. Ehkä tätä voisi ehdottaa korkeakouluille valtion taholta käsin: Korkeakoulujen laitoksilla kannattaisi pitää kerran kahdessa viikossa 1--2 h kestävä tilaisuus, jossa kuulisi uutisia oman tieteenalan uusimmista tuulista ja jossa ihmiset voisivat kertoa vähän omista projekteistaan. Mukaanlukien opiskelijat osassa tilaisuutta. Tällä saavutettaisiin paljon sosiaalisuutta, hiljaisen tiedon lisääntymistä, stressin vähenemistä, vähemmän akateemista syrjäytymistä. Tämä voisi olla vaikka jonkun sitä varten nimitetyn henkilön tehtävä laitoksella. Ehkä tätä varten voisi kerätä "post-it"-lappu-tyyppisesti tietoa koko kahden viikon periodin ja sitten vain koostaa siitä esim. uusimmat kirjat, artikkelit ja niiden annin referoinnin. On aika erikoista opiskella jotakin alaa siten, että käytännössä sen alan nykytilanteesta puhutaan koko opiskelujen aikana vain muutaman tunnin ajan. Jollei sitten satu vaikka juuri tiettyyn ystäväpiiriin, joka pitää itseä ajan tasalla.
Facebook
Tänään kokeilukiihdyttämö osa 2. Lauteilla vaikuttavuus à la Jonna Heliskoski. Vaikuttavuuden elementit: kädenjälki ja jalanjälki (vrt. hiilijalanjälki: mitä ei-haluttujakin vaikutuksia saamme aikaan). Kädenjälki sen sijaan on haettu vaikuttavuus, yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa, ekosysteeminä (se kuuluisa systeeminen muutos: impact) Asennemuutos ei riitä, vaaditaan tekoja. Silloin mennään markkinoinninkin ydinkäsitteisiin; konversio ;) ja siitäpä sitten päästäänkin jo mallintamiseen ja validien mittarien etsimiseen.
Facebook
Raimo Sailaksen mielestä nuorten kannattaa eläkkeiden sijaan miettiä ilmastonmuutosta. Jos sitä ongelmaa ajattelee tarkemmin, niin rakennusten lämmitys ja liikenne ovat avainsanoja. Lämmitykseen käytettävän energiamäärän pienentämiseen on paljon keinoja (energiayhtiöt eivät välttämättä ole olleet ihan hirveän innovatiivisia). Liikennejärjestelmässä MAAS tehostaa autonkäyttöä merkittävästi. Itse toivoisin pyöräilijänä, että LVM ottaisi ja alkaisi tämän lisäksi kunnolla edistämään pyöräilyä Suomessa. Tavoitteeksi Suomeen maailman parhaimmat pyörätiet ja merkittävä siihen liittyvä vientiteollisuus. Soten digitalisaatiota rakennan itsekin MyDatan ja avoimen lähdekoodin avulla pieni pala kerrallaan.
Raimo Sailas jäi eläkkeelle, mutta jatkaa tarkkailuaan - "Sote on heikoimmin valmisteltu uudistus, joka Suomessa on koskaan tehty" | Kauppalehti m.kauppalehti.fi
Facebook
Kirjaamojen toiminta. Osa hallinnon kirjaamoista vastaa hyvin diaarinumeron kanssa ja osa ei vastaa ollenkaan esim. tietopyynnön tapauksessa. Eikö tässä olisi paikka tuottaa avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka hoitaisi nämä perushommat lain vaatimalla tavalla yhtenäisesti? Saman ohjelmiston tarvitsee kuitenkin kaikki hallinnon osat. Mites jos olisi yksi yhteinen diaarijärjestelmä? Ajatelkaapa yhteistyön mahdollisuuksia...Kaksinkertaisen työn (lähettäjä- ja vastaanottaja tekee omat kirjaukset) sijaan riittäisi yksinkertainen työ. Ja miettikää, miten paljon säästyisi työaikaa jotenkin kivempaan hommaan.

Lisää uusi tapahtuma

Syötä otsikko

Syötä ingressi (tämä näkyy mediaseinän kortissa)

Syötä sisältö

Klikkaa kenttää ja valitse ajankohta

Kiitos. Tapahtuma on nyt lähetetty tarkastettavaksi. Se julkaistaan heti tarkastuksen jälkeen.

Päivitä sivu lisätäksesi uuden tapahtuman.