Facebook
Kaipailisin mielenkiintoista asiapuhujaa Mediakasvatusfoorumiin lokakuussa aiheesta "tulevaisuus ja osaaminen". Osaamisella tarkoitan nyt muutakin kuin työelämän tarpeita, vaikka olisi niistäkin toki hyvä osata jotain sanoa. Yleisönä on mediakasvatuksen laajalla ja poikkisektorisella kentällä toimivia tutkijoita, asiantuntijoita ja kehittäjiä - siis suhteellisen vaativa yleisö, mikään uber-inspirointi ei auta jos sisältö on mutuhuttua. Palkkio tietysti maksetaan, mutta tuhansia euroja ei ole tulossa. Vinkkejä?
Facebook
"Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa" -Facebook-palstalla on keskustelua siitä, miksi luentojen videointi nettiin yliopistolla on niin vaikeaa. Yksi hyvin relevantti syy on erilaisten oikeuksien hyvin tarkka valvonta: yhdenkin videon nettiin laittamista varten saattaa joutua ottamaan yhteyttä hyvin moniin eri tahoihin. Eräs ihminen kertoo joutuneensa ottamaan yhteyttä yli sataan ihmiseen ennen videon käyttämistä. Voisiko tähän koettaa löytää jotakin ratkaisua? Ehkä näitä sääntöjä voisi jotenkin löyhentää tai muuttaa. Tuo oikeuksista puhuva puheenvuoro on siellä kommenttirivistön alapäässä kyseisen päivityksen kohdalla.
Facebook
Hei kaikille! Joukkoistamista ja parviälyn keräämistä vähän tässä. Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra rakentaa parhaillaan valtion ylimmän virkamiesjohdon (ministeriöiden johtoryhmät ja virastojen johto) koulutusohjelmaa vuosille 2017 - 2018 ja toimin Sitrassa ohjelman projektijohtajana. Rakennamme yhden koulutusmoduulimme asiakaskokemuksen ja -ajattelun ympärille. Tarvitsisimme hyviä case-esimerkkejä pääkaupunkiseudulta uusista ennakkoluulottomista hankkeista ja uudistuksista, joissa asiakaskokemus ja -osallisuus on viety julkisissa palveluissa aivan uudelle tasolle, siis positiivisessa mielessä ja esimerkiksi yhteisluomisen (co-creation), hallinnon yhteistyön ja joukkoistamisen ajatuksilla. Omiakin ajatuksia meillä on, mutta olisimme kiinnostuneita tähän liittyvistä ehdotuksista. Ehdotukset voivat olla valtionhallinnosta tai kuntasektorilta. Minne haluaisit viedä julkisen hallinnon johtavat virkamiehet katsomaan uutta asiakaslähtöistä toimintaa ja uniikkia asiakaskokemusta? Saa ottaa yhteyttä!
Facebook
Onko modernissa byrokratiassa liian vähän persoonallista ihmisten auttamista ja ystävyyttä? Erilaisissa viroissa varotaan, ettei asiakas ajattelisi, että heistä välitetään kuin ystävästä; pysyviä ihmissuhteita ei muodostu välttämätä sosiaalitoimen ihmisiin. Entä jos yksi tapa ratkaista esim. maahanmuuttajien ongelmia olisi nimenomaan tämän modernin byrokratian piirteen välttäminen? Yksi mekanismi tässä voisi olla välittämisen tunteen lisääntyminen ja potentiaali tuntea syyllisyyttä, jos ikään kuin "pettää pitkäaikaisen ystävänsä odotukset" vaikka tekemällä rikoksen. Entä jos jokainen potentiaalisesti syrjäytymisvaarassa oleva saisi ystävä-tyyppistä apua sosiaalitoimelta? Epäilen nykyisentyyppisen modernin byrokratian olevan aikamoinen kulttuurishokki kehitysmaista tuleville.
Facebook
Oletko tiimisi kanssa kehittänyt ja uudistanut prosesseja uudella tavalla ja samalla toimeenpannut digitalisaation periaatteita? Jaa tarinasi meille kaikille kehittäjille ja osallistu Suunnannäyttäjät 2017-kilpailuun. Erityisesti arvostamme seuraavia asioita: - Yhdessä tekeminen uudella tavoin - Ennakkoluuloton, rohkea lähestyminen - Toimintatapa, jolla tuloksiin on päästy Osallistu 5.6.2017 mennessä osoitteessa: https://suomidigi.fi/suunnannayttajat/. Tarinoita hyödynnetään Suomidigi-verkostoyhteistyössä.
Suunnannäyttäjät | Suomidigi suomidigi.fi
Facebook
Robottien kukoistus on ajankohtainen kirja. Kannattaa lukea. Se sisältää paljon muutakin kuin nämä Ollin esiin nostamat aiheet. Hallituskin asetti työryhmän pohtimaan näitä juttuja. ks. http://ollintuumailut.blogspot.fi.
Facebook
Tässäpä oivallinen kirjoitus työstä ja (työn) tulevaisuudesta: https://www.ohjausote.com/blogi/kasvatammeko-tulevaisuuteen-jota-ei-tule Jaan täysin tämän Saran ajatuksen "palkkatyö ei ole sama asia kuin työ. Puhuessani työstä tarkoitan muuttamista, kehittämistä, rakentamista ja mielekästä tekemistä. Se ei maailmasta lopu, vaan saa yhä uusia muotoja. Palkkatyö sen sijaan tulee vähenemään rajusti, häviämään tai muuttamaan muotoaan. Tähän ajatukseen on aika herätä viimeistään nyt." Mitä siis pitää meidän virkamiesten omalla tekemisellämme mahdollistaa, nyt heti tai ihan kohta? Ja mitä osaamista, asennetta ja uudistumista siihen itse tarvitsemme? Ping myös Jesse Soininen ja Esko Kilpi et al. #ReworkingOfWork
Kasvatammeko nuoria tulevaisuuteen, jota ei tule? www.ohjausote.com
Facebook
ENTÄ JOS TYÖTÖN PYYTÄÄ SOVELLUSTA LÄHETTÄMÄÄN VAADITUT TYÖHAKEMUKSET JA SITEN SAA LÄHETETTYÄ 12 HAKEMUSTA 3 KUUKAUDESSA MINIMAALISELLA PANOSTUKSELLA? Saamme luultavasti nähdä tulevaisuudessa automaattisten "kirjoitusavustajien" lisääntymistä. Jos vaikka kirjoitusavustaja on tekoälyä käyttävä sovellus, joka neuvoo parempia tapoja sanoa joitakin asioita CV:ssä, tuo esiin itselle sitä ajatellen relevanttia informaatiota, tuo esiin itselle hyödyllisiä linkkejä. Valmiiksi oikean muodon valitsevat sähköposti- ja pikaviestiohjelmat ovat mielenkiintoisia. Jos esimerkiksi tekee työnhakua johonkin yritykseen, niin voi suoraan ottaa netistä esille pohjan aiheena . Tai jos kirjoittaa viestikenttään "työkokemus", niin saa suoraan ponnahtavan pikkuikkunan kautta tietää, missä muodossa tästä asiasta kannattaa kirjoittaa, ja sitten voi vain kirjoittaa sen siinä muodossa. Ohjelma voi myös etsiä tiedot itse ja täydentää kaiken oma-aloitteisesti. Tällaisten palvelun voi automatisoida: voi pyytää sitä lähettämään työnhakuviestit tyyppiä C tiettyihin tai tietyntyyppisiin organisaatioihin ja itse vain tarkistaa ulospäin lähtevät tekstit. "Lähetä työhakemukseni kaikkiin Turun siivousfirmoihin." Ohjelma voisi oppia siitä, millä tavalla käyttäjä on tottunut tekemään työnhakupapereita ja ehdottaa suoraan, mitä luultavasti on tulossa. Se voisi siis olla "hienostuneempi" kuin pelkkä tiettyjen sanojen ennustaminen. Ehkä ohjelma voisi myös ehdottaa parannuksia ja eri alojen asiantuntijat voisivat myydä "viestienparannuspalvelua", joka olisi osin automatisoitu: esim. työnhakukonsultti voisi auttaa ohjelmoimaan ohjelman, joka auttaisi tekemään hyviä työnhakuviestejä.
Kehittäjäfoorumi
Paikkatietoalustan palveluekosysteemin ideointi 17.5.2017
Tervetuloa Paikkatietoalustan yrityspalveluekosysteemi -seminaariin!

Kutsumme paikkatietoalan yritysten edustajia vuorovaikutteiseen ja keskustelevaan aamupäiväseminaariin.

Kokoonnumme kuulemaan julkishallinnon paikkatietoalustan kehityshankkeen tuoreimpia kuulumisia sekä keskustelemaan yritysten käyttötarpeista, luomaan yhteyksiä ja ideoimaan uutta...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »
Kehittäjäfoorumi
Julkisen hallinnon digiosaamisten kehittäminen -seminaarisarja keväällä 2017
Mitä sinun tulee tietää ja ymmärtää digitalisaatiosta, jotta voisit tunnistaa sen mukanaan tuomat mahdollisuudet oman työsi ja organisaatiosi kannalta? Tämä seminaarisarja on sinulle, joka tiedät digistä jotakin, mutta haluat ymmärtää vielä enemmän päästäksesi diginatiivien vauhtiin mukaan.

Valtiovarainministeriö ja HAUS kehittämiskeskus...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »
Kehittäjäfoorumi
Palkeet avaa kokemuksiaan ohjelmistorobotiikan käyttöönotosta 31.3. - tervetuloa kuulolle!
Kokemuksia ohjelmistorobotiikan hankinnasta ja käyttöönotosta - info- ja keskustelutilaisuus 31.3. klo 9.00 – 11.00


Palkeet on ottanut käyttöön ohjelmistorobotiikkaa palvelutuotannon tehostamiseksi. Ohjelmistorobotiikan käyttöönotto perustuu syksyllä 2015 tehtyyn esiselvitykseen. Toteutusta on testattu ja pilotoitu viime vuoden lopulta, ja...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »