Facebook
Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunnan Juhtan toiminnasta on ollut valitettavan vähän tietoa verkossa. Tein Kuntaliiton sivuille kaksi sivua, jossa neuvottelukunnasta kerrotaan ihan perustietoa. Ensimmäisellä sivulla on yleisempää tietoa nykyisen Juhtan toiminnasta (noin 30 v historiaa ei ole lähdetty avaamaan) sekä siihen linkitetty toinen sivu, jossa on listattuna nykyiset jäsenet. Nämä on myös tarkoitus kääntää ruotsiksi. Jos huomaatte puutteita tai virheitä, niin toivonkin niistä palautetta pian, sillä lähetän sivut käännettäväksi ihan lähiaikoina (ensi viikolla).
Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta | Kuntaliitto kuntaliitto.fi
Facebook
Miten tätä voisi lukea... ihmislähtöisyys on virallisella asiakielellä ilmaistuna "asiakas- ja henkilöstölähtöisyyttä", puolen tekemisen lopettaminen "liinausta ja automaatiota", mökkireissut "innovointia" ja "tyhyä"... ? Eikös noita kovasti yritetä tehdä? PS. luola-mies/esi-ihminen on virkakielellä "esimies" .
Psykologin keinot työelämän parantamiseksi: Luolamieskeinot käyttöön ja puolet tekemisestä pois talouselama.fi
Facebook
Tänään ryhdyttiin kokeilemaan voiko näitä valtion hommia johtaa kanbanin avulla. Ekan sprintin suunnittelu käynnissä, joten vielä ei tiedä kuinka meidän käy. Töiden silppuisuuden takia etenemme nyt ensi alkuun 2 viikon sprinteissä. Ottakaa yhteyttä, jos kiinnostaa kuulla kokemuksistamme. Noin toukokuun lopulla on kertynyt sen verran kokemusta, että meillä on jotain mistä kertoa. #d9suomi #huipputiimi #digiheimo
Facebook
Valtiohallinnon digitalisaation ohjausta, hankehallintaa ja kokonaisarkkitehtuuria kehitetään parhaillaan. Nämä asiat linkittyvät kiinteästi myös omaan työhön, joten niitä on joutunut viime aikoina pohtimaan. Oheisessa kirjoituksessa esitän joitain ehdotuksia hankehallinnan kehittämiseksi. Uutta hankesalkkuratkaisua ollaan juuri hankkimassa, mikä tarjoaisi hyvän tilaisuuden miettiä asiaa vähän laajemminkin.
Valtiohallinnon hankehallinnan kehittämisestä – Markku Heinäsenaho – Medium medium.com
Facebook
Olen tavannut noin 50 ohjelmistoyritystä alkuvuoden aikana. Kaikki sanovat, että haluaisivat palkata lisää työntekijöitä, jos niitä vain olisi jossain. On esitetty arvioita, että 7000 - 15 000 ohjelmistokehittäjää saisi saman tien työpaikan ja pula tekijöistä estää jo yrityksen kasvua (tämän väitteen olen kuullut useasti). Nokia oli aikoinaan erittäin hyvä elektroniikassa. Pitäisikö ohjelmistoihin alkaa panostamaan virtuaalisen yliopiston muodossa aiempaa paljon enemmän? "Ohjelmistothan syövät maailman", jolla tarkoitetaan, että ne leviävät kaikkialle. Millaisia ajatuksia herää tästä? Toinen huomio, mikä on tärkeä, on se, että suurin osa maailmalla menestyvistä suomalaisista ohjelmistoista on avointa lähdekoodia: Linux, Git, MySQL, Meego (tämän pohjalta kehitetty Tizen muodostaa pohjan koko Samsungin strategialle) jne. Liitteenä artikkeli, joka on lukemisen arvoinen, jos ei ole jo aiemmasta tuttu. Miten digitalisaatio etenee, jos käytännön tekijät / osaajat puuttuvat? Ja miten niitä saadaan nopeasti lisää?
Why Software Is Eating The World wsj.com
Facebook
Eilen ehdotin, että tarjottaisiin Suomen valttina ulkomaalaisille alustoille tiedonkeruu ja vaikka koko verolainsäädäntö suoraan tekoälyn ja/tai algoritmien avulla. Sain vastaani (varmaan 15 vuotta minua nuoremmat?!) asiantuntijat, jotka tiesivät että se on mahdotonta. Ehkä lähetän tämän linkin. Kysyn ohimennen: Meinaatko oikeasti, että kone joka osaa tunnistaa syövän kuvasta, ei selviäisi tehtävästä laske (2x + 3y - c) * S %. Viime viikolla sama hyökkäys sote-teemassa: "Ei voi käyttää perusrekisterien tietoja potilasennakointiin". *huokaus* Kauas on vielä pitkä matka.
Kehittäjäfoorumi
Julkisen hallinnon digiosaamisten kehittäminen -seminaarisarja keväällä 2017
Mitä sinun tulee tietää ja ymmärtää digitalisaatiosta, jotta voisit tunnistaa sen mukanaan tuomat mahdollisuudet oman työsi ja organisaatiosi kannalta? Tämä seminaarisarja on sinulle, joka tiedät digistä jotakin, mutta haluat ymmärtää vielä enemmän päästäksesi diginatiivien vauhtiin mukaan.

Valtiovarainministeriö ja HAUS kehittämiskeskus...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »
Kehittäjäfoorumi
Palkeet avaa kokemuksiaan ohjelmistorobotiikan käyttöönotosta 31.3. - tervetuloa kuulolle!
Kokemuksia ohjelmistorobotiikan hankinnasta ja käyttöönotosta - info- ja keskustelutilaisuus 31.3. klo 9.00 – 11.00


Palkeet on ottanut käyttöön ohjelmistorobotiikkaa palvelutuotannon tehostamiseksi. Ohjelmistorobotiikan käyttöönotto perustuu syksyllä 2015 tehtyyn esiselvitykseen. Toteutusta on testattu ja pilotoitu viime vuoden lopulta, ja...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »