Facebook
Risto Siilasmaa on suositellut tekoäly-kurssia kaikille. Stanfordin yliopistossa käynnistyy huomenna MOOC. Mukaan pääsee vielä tänään. Jos haluat Coursera:n todistuksen suorituksesta, niin se maksaa 70e, muuten osallistuminen kurssille on täysin ilmaista. Opettajana toimii Andrew Ng, joka on aiemmin toiminut mm. Baidun ja Googlen tekoäly-projektien johtotehtävissä.
Machine Learning | Coursera coursera.org
Facebook
Osallistavat kokeilut ja niitä mahdollistavat dialogiset menetelmät ovat uudistuvien työyhteisöjen kulmakiviä. Keskittämällä ja käskyttämällä johtaminen eivät palvele uudistumiskyvykkyyksiä, jotka ovat edellytyksiä kompleksisessa ja verkostoituneessa maailmassa pärjäämiselle. Tule mukaan luomaan ja edistämään uuden työn toimintatapoja: https://www.facebook.com/groups/ResponsiveOrgFI/
Osallisuus ja kokeilujen avulla kehittäminen — uudistuvien, responsiivisten työyhteisöjen… medium.com
Facebook
Laittaisin tekoälyn ratkomaan työnantajien ja työnhakijoiden kohtaamisongelmaa. Tekoäly voisi auttaa alustavasti etsimään sopivia pareja, joilloin suurimman osan työstä voisi automatisoida. Tekoäly voisi myös tarkkailla työttömien aktiivisuutta, jolloin aktivisoinnin ja haastattelut voisi kohdentaa paremmin. Tekoäly auttaisi kohdentamaan henkilöresurssit nykyistä paremmin. Pienemmällä määrällä ihmisiä saisi paljon enemmän aikaiseksi. Digitaalisuus olisi tässä tehokasta. Ohjelmiston tekeminen tähän ei maksa mitenkään hirveästi, eikä kestä vuosia, vaan kuukausia.
Facebook
Soten ydinasia on tietotekniikan parempi soveltaminen SOTE:en ja tämän osaamisen / soveltamisen tason jatkuva nostaminen. Siitä tuntuvat kaikki olevan samaa mieltä. Rahaa säästyisi valtavasti, jos tietotekninen osaaminen olisi korkeammalla tasolla ja tietojärjestelmä(t) olisivat avoimeen lähdekoodiin perustuvia ja ketterästi kehitettäviä (uusien ominaisuuksien julkaisu 2 viikon välein).
Mielipide: Yhtenäinen tietojärjestelmä voisi olla riittävä uudistus hs.fi
Facebook
Terveisiä Porista. Lanseerattiin Suomi.fi -palvelut täällä. Muutaman palvelun tuoteomistajana on erittäin hyödyllistä olla ständillä 3 päivää tapaamassa ihmisiä ja juttelemassa asiasta. Paljon pystytään parantamaan vielä, vaikka jo nyt ollaan kärjessä maailmanlaajuisissa vertailuissa.
Facebook
SuomiAreenassa oli eilen 30 000 kävijää ja meidänkin tilaisuuteen väkeä riitti tuvan täydeltä. Jos nyt kuitenkin kävi niin, että et muilta kiireiltäsi ehtinyt eilen Poriin paikan päälle katsomaan "Suomi on jo ihan digi-digi - Pitääkö huolestua" -paneelia, niin nou hätä. Täältähän se löytyy: Kannattaa muuten katsoa. Panelistimme olivat aivan huippuja!
SuomiAreena - 89. Suomi on jo ihan digi-digi – Pitääkö olla huolissaan? katsomo.fi
Kehittäjäfoorumi
Keskustelutilaisuus lausunnoilla olevista ICT-linjauksista 14.6.
Lausunnoilla olevista ICT-linjauksista järjestetään 14. kesäkuuta keskustelutilaisuus Säätytalolla klo 9.30-11.00. Tilaisuuden tarkoituksena on kertoa tarkemmin linjauksista ja avata niiden taustoja. Tilaisuudessa esiintuodut kommentit otetaan huomioon linjausten lopullista versiota tehdessä.

Linjaukset ovat lausunnoilla lausuntopalvelu.fi:ssä (lausuntopyynnön...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »
Kehittäjäfoorumi
Paikkatietoalustan palveluekosysteemin ideointi 17.5.2017
Tervetuloa Paikkatietoalustan yrityspalveluekosysteemi -seminaariin!

Kutsumme paikkatietoalan yritysten edustajia vuorovaikutteiseen ja keskustelevaan aamupäiväseminaariin.

Kokoonnumme kuulemaan julkishallinnon paikkatietoalustan kehityshankkeen tuoreimpia kuulumisia sekä keskustelemaan yritysten käyttötarpeista, luomaan yhteyksiä ja ideoimaan uutta...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »
Kehittäjäfoorumi
Julkisen hallinnon digiosaamisten kehittäminen -seminaarisarja keväällä 2017
Mitä sinun tulee tietää ja ymmärtää digitalisaatiosta, jotta voisit tunnistaa sen mukanaan tuomat mahdollisuudet oman työsi ja organisaatiosi kannalta? Tämä seminaarisarja on sinulle, joka tiedät digistä jotakin, mutta haluat ymmärtää vielä enemmän päästäksesi diginatiivien vauhtiin mukaan.

Valtiovarainministeriö ja HAUS kehittämiskeskus...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »
Kehittäjäfoorumi
Palkeet avaa kokemuksiaan ohjelmistorobotiikan käyttöönotosta 31.3. - tervetuloa kuulolle!
Kokemuksia ohjelmistorobotiikan hankinnasta ja käyttöönotosta - info- ja keskustelutilaisuus 31.3. klo 9.00 – 11.00


Palkeet on ottanut käyttöön ohjelmistorobotiikkaa palvelutuotannon tehostamiseksi. Ohjelmistorobotiikan käyttöönotto perustuu syksyllä 2015 tehtyyn esiselvitykseen. Toteutusta on testattu ja pilotoitu viime vuoden lopulta, ja...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »
Kehittäjäfoorumi
Julkiselle hallinnolle maksutonta valmennusta toiminnan ja kehittämisen johtamiseen
VM järjestää valmennuksia, joiden tavoitteena on tukea julkisen hallinnon organisaation toiminnan ohjaamista ja kokonaisvaltaista kehittämistä. Valmennukset lisäävät toiminnan kehittämisessä työskentelevien osaamista ja tietämystä kokonaisarkkitehtuuri-menetelmästä ja sen hyödyistä.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: https://www.avoindata.fi/fi/content/yhteentoimivuusvalmennus-julkishallinolle

Kokonaisarkkitehtuuriesite...
Lue tapahtumasta lisää Kehittäjäfoorumilla »